KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Test not work under Win2008, when Hostmon run as service
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PwUser



Joined: 15 May 2010
Posts: 12

PostPosted: Tue May 18, 2010 6:51 am    Post subject: Reply with quote

I've found workaround, finally!
I've imported user certificate into user account store, which pointed in options located on Service page in HostMonitor Options dialog and set option UseLocalCertStore=0 in hostmon.ini. Also I've logged in under this account and create test rule. After that test works perfectly when hostmon runs as service. And does not work, when I'm run hostmon as application under my account

P.S. Unforutrunately it does not help - the test works only when monitoring user have been logged in to the server! After user logoff test fails again
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12339
Location: USA

PostPosted: Tue May 18, 2010 9:23 am    Post subject: Reply with quote

If it works on one system, does not work on another and Windows clearly indicated "access denied" error, why you are so sure there is bug in our code?
Could you please send your certificate to support@ks-soft.net and tell us what URL should we use for testing?

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PwUser



Joined: 15 May 2010
Posts: 12

PostPosted: Tue May 18, 2010 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

I'm can't send you certificate, because this site allow incoming connections from my servers only.
If I point for service to start under local service account URL monitoring works perfectly, but does not work CPU monitoring. I suppose, that here we have UAC problem - any user account, that try to impersonate by your service does not have access to local computer store. Or another suggestion - URL check using mechanizm, like IE - if I'm install user certificate to Computer Certificate store, I'm unable open web site, which require user certficate, because IE try to find matching certificate in User certificate store only.
Back to top
View user's profile Send private message
PwUser



Joined: 15 May 2010
Posts: 12

PostPosted: Tue May 18, 2010 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Shit!! It was UAC!!
After UAC disabling URL Monitor works perfectly under user account!
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12339
Location: USA

PostPosted: Wed May 19, 2010 11:22 am    Post subject: Reply with quote

Yeah, UAC is tricky thing...

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index