KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

hangs when started as a service

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    KS-Soft Forum Index -> HostMonitor
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stladmin



Joined: 26 May 2003
Posts: 6

PostPosted: Tue May 27, 2003 8:41 am    Post subject: Reply with quote

host monitor does not work when started as a service. in the services window (not the options within host monitor, the windows one) i have it set to automatically startup. this causes the computer to hang when anyone tries to login. if i set it to manual, then it works, and host monitor itself works fine. what should i do?
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11982
Location: USA

PostPosted: Tue May 27, 2003 10:44 am    Post subject: Reply with quote

H'm, interesting. What Windows do you use? What version of HM do you use?
Try to set "Startup delay" option to 1-2 min (option located on Service page in the Options dialog).

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stladmin



Joined: 26 May 2003
Posts: 6

PostPosted: Tue May 27, 2003 11:07 am    Post subject: Reply with quote

i am useing windows 2000 server edition and hm v3.68. i tried setting the wait to 2, and it works, but the first time i tried it, it gave me an error saying that "one or more services have failed." i checked the event viewer and it said that Advanced Host Moniter hung on startup, even though it worked. it seems to run alright, but it cannot generate reports; it just gives an error.
Back to top
View user's profile Send private message
simonl



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 49

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 7:17 am    Post subject: Reply with quote

Hi Alex,

I have similar problem. When I reboot my monitoring server I got system massage on screen and on event viewer "The Advanced Host Monitor service hung on starting." I enabled restart service if it's failed to start at first time but this is not an option.
I have windows 2000 server sp2 and Host monitor running as service version 3.69d.

Thank you for your advice.


[ This Message was edited by: simonl on 2003-06-27 07:26 ]
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Marcus



Joined: 18 Nov 2002
Posts: 367

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 9:52 am    Post subject: Reply with quote

See the following post: http://www.ks-soft.net/cgi-bin/phpBB/viewtopic.php?topic=731&forum=5

[ This Message was edited by: Marcus on 2003-06-27 09:52 ]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    KS-Soft Forum Index -> HostMonitor All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index