KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

How to create action that restarts IIS

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mrw



Joined: 08 Oct 2012
Posts: 179

PostPosted: Mon Jan 25, 2021 6:37 am    Post subject: How to create action that restarts IIS Reply with quote

Hi,
I have set up a "URL request" test to monitor a specific site to see if its working or not. The test works fine.

But what would be the easiest(best) way to configure an action that does a "IISreset" on that specific server when the alarm triggers?


Thanks in advance,
//Andreas..
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12431
Location: USA

PostPosted: Mon Jan 25, 2021 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Restart w3svc service?
You may use Restart Service action
https://www.ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#actions.htm#actService

or use Execute external action, start the following command
iisreset IPaddress
https://www.ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#actions.htm#actPrg

If you have many URL tests that check different web servers, you may use single alert profile for all tests, just use %HostAddr% variable instead of static IP

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12431
Location: USA

PostPosted: Mon Jan 25, 2021 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Also, you may use single Restart service action to restart w3svc and WAS services, specify services in this order: w3svc, WAS
(will fails if you are using old HostMonitor)

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mrw



Joined: 08 Oct 2012
Posts: 179

PostPosted: Tue Jan 26, 2021 7:31 am    Post subject: Reply with quote

I tried Execute external program and just set the command to iisreset <ip> to be run from the RMA agent.
That seems to work perfectly. ATM I only need this test on one server but will try %HostAddr% if I need to.

Thank you very much!

//Andreas..
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12431
Location: USA

PostPosted: Tue Jan 26, 2021 7:55 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index