KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Start after loading don't work in Service mode ?

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gilles



Joined: 07 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Tue Apr 14, 2020 3:38 am    Post subject: Start after loading don't work in Service mode ? Reply with quote

Hi,

Hostmonitor is installed in service mode and when I start the service, the monitoring does not start automatically even if the "Start after loading" option is activated.

Someone would have any idea.


Windows Server 2019
Hostmonitor 11.98


Thank you in advance
Gilles
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12260
Location: USA

PostPosted: Tue Apr 14, 2020 4:48 am    Post subject: Reply with quote

> the monitoring does not start automatically

How you verified this? using RCC or WebService? by checking logs?
Any errors in the log?
Any errors/warnings displayed by Auditing Tool (menu View)
What value do you use for "startup delay" option?

Please send hostmon.ini file to support@ks-soft.net

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Gilles



Joined: 07 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Tue Apr 14, 2020 6:43 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I use the RCC right from the server.

There are 28 system problems detected in the Auditing Tool, but it is due to weak password.

The startup delay option is 5min

There is no error in the event viewer and syslog.htm, what other log to watch?


I come to send you an email with the hostmon.ini


P.S
I just went to version 12.30 and I still have the same problem.



Thx
Gilles
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12260
Location: USA

PostPosted: Tue Apr 14, 2020 8:21 am    Post subject: Reply with quote

>The startup delay option is 5min

So you start service, wait 5 min, connect to HostMonitor using RCC and then you see "Start" button on toolbar?

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Gilles



Joined: 07 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Wed Apr 15, 2020 11:25 pm    Post subject: Reply with quote



Hello,

Indeed that's it, I should just decrease the delay and wait.

Thank you it's all good and have a good day.


Gilles
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12260
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 16, 2020 7:57 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index