KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Running on XP Pro as service stalls network for 2 min

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    KS-Soft Forum Index -> HostMonitor
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BHarvey



Joined: 27 Oct 2002
Posts: 33

PostPosted: Fri Mar 14, 2003 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

Installed on XP Pro, SP1, as a service. On boot, it appears to block connectivity to the network (ping from command prompt fails) for about 2 minutes. It has nothing to do with the "wait X minutes before starting", and is directly related to running as a service at boot. If I set the service to manual and reboot, ping works immediately. If I start the service, ping works immediately; it is only when rebooting that the system cannot connect to the network for the ~ 2 minutes.

Thanks,

Brad
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12606
Location: USA

PostPosted: Fri Mar 14, 2003 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

Probably you have many tests those use TCP protocol. ICMP (ping) packets has lower priority and when network traffic is high system/routers can drop ping packets. May be Windows or/and other services send some TCP packets at startup and increase traffic...
Anyway if you start service when system loaded and everything works fine, use "wait X minutes before starting" and HostMonitor will not perform any operations until system will be ready

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Marcus



Joined: 18 Nov 2002
Posts: 367

PostPosted: Sat Mar 15, 2003 5:02 am    Post subject: Reply with quote

>it is only when rebooting that the system cannot connect to the network for the ~ 2 minutes
I think you use DHCP for your ip configuration. If so, use a fixed IP (or just don't reboot )
Back to top
View user's profile Send private message
BHarvey



Joined: 27 Oct 2002
Posts: 33

PostPosted: Tue Mar 18, 2003 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

I already use a fixed IP. Found out finally (after a system rebuild) that there is an apparent conflict between the NetScreen Remote VPN client and the HM service.

Thanks again.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    KS-Soft Forum Index -> HostMonitor All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index