KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Webservice transmisson error after 8.14 upgrade

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wchildress



Joined: 15 Oct 2002
Posts: 23

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 1:45 pm    Post subject: Webservice transmisson error after 8.14 upgrade Reply with quote

After upgrading to 8.14 when HM is running as service I cannot connect to the webservice. Webservice works if HM is running as app.

Error msg:
Transmission error (Web Service <-> HostMonitor): "Connection error"
Back to top
View user's profile Send private message
wchildress



Joined: 15 Oct 2002
Posts: 23

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

netstat -nao | find "1054" only returns data when HM is running as app.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12433
Location: USA

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

So, HostMonitor cannot open port for listening when it is started as service on server startup?
I assume you may see error like 'RCI Error: cannot open port 1054. Probably port in use' in system log?

I don't think its related to update. Other people had such problem every year.
And its not a bug at all. Just some 3rd party software that is using this port as well. Probably some application uses this port on startup, then it closes the port.

Solution? Its pretty easy to reconfigure HostMonitor, RCC and Web Service to use some other TCP port, e.g. 5054

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wchildress



Joined: 15 Oct 2002
Posts: 23

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 2:11 pm    Post subject: when in doubt kick it out Reply with quote

as usual with windows a restart fixed it. A winsock reset failed but error message instructed to reboot. Fixed both of my servers. Sorry to waste your time. I should have known.

Thanks for you quick response as usual.
Will
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12433
Location: USA

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

No problem

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index