KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Ubuntu 18 rma agent not listening

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> RMA for UNIX
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jcasares



Joined: 16 Sep 2008
Posts: 35

PostPosted: Tue Jul 19, 2022 2:45 pm    Post subject: Ubuntu 18 rma agent not listening Reply with quote

We deployed the agent for Linux before in other distributions of Debian and CentOS based OS without any issues. Even with newer or older versions of Ubuntu it worked, but we're observing recently something strange with a few servers on release 18.

The RMA agent starts the listening on IP 127.0.1.1 and so it does not get any connections from outside.

Code:
user@server:/etc/init.d$ netstat -ano | grep 11065
tcp        0      0 127.0.1.1:11065         0.0.0.0:*               LISTEN      off (0.00/0/0)


Does someone know why is this behaviour and how we should avoid it?

As other services, the listening should be on the 0.0.0.0 or static IP of the server for external connections to reach it.

Code:
user@server:/etc/init.d$ netstat -ano | grep 22
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      off (0.00/0/0)
tcp        0     36 192.168.65.18:22        192.168.79.11:47415     ESTABLISHED on (0.24/0/0)
tcp6       0      0 :::22                   :::*                    LISTEN      off (0.00/0/0)


Thank you in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12618
Location: USA

PostPosted: Wed Jul 20, 2022 7:31 am    Post subject: Reply with quote

Check settings in rma.in filei, looks like you added Host=localhost or Host=127.0.0.1 parameter

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jcasares



Joined: 16 Sep 2008
Posts: 35

PostPosted: Wed Jul 20, 2022 8:36 am    Post subject: Reply with quote

Yes, that was it, as the hostname was resolving to that 127.0.1.1 IP through the hosts files.

The one that built these servers made the mistake to add the host value instead of the comment one.

Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12618
Location: USA

PostPosted: Wed Jul 20, 2022 9:47 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> RMA for UNIX All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index