KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Right-Click context menu

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kris



Joined: 12 May 2010
Posts: 352

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 4:57 am    Post subject: Right-Click context menu Reply with quote

Hiya all,

In HM 8.86, on the bottom of the context-menu, there is "Trace" and "Telnet"...
Is it possible to add menu items there myself, like VNC or MSTSC or IEXPLORE, with the target of the test as command line option...

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2832

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 7:30 am    Post subject: Reply with quote

Sure, you may use custom menu profiles (menu User->Custom menu profiles...). There you may create custom menu item, specify command line with macro variables and assign them to different test methods.
E.g. for MSTSC you may specify Command line like the following:
MSTSC /v:%HostAddr%
Please check the manual or visit our web site for more information at:
Custom menu profiles: http://www.ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#rci.htm#custmenu
Macro variables: http://www.ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#actions.htm#currmacro
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Kris



Joined: 12 May 2010
Posts: 352

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 8:02 am    Post subject: Reply with quote

Wow do I look stupid
Never even had a look at the "User" menu.

I did search through the helpfile, but didn't find anything on "context menu"...

Ohwell, I'm on my way.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2832

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 9:04 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Muhammadsalim



Joined: 16 Jun 2022
Posts: 2

PostPosted: Thu Jun 16, 2022 9:16 am    Post subject: Reply with quote

Hello. Please tell me how do I add a vbs script to the context menu and pass the %HostAddr% variable to it? I want to automate the telnet connection to the switch. This is very important to me. I monitor a lot of switches and often run a telnet connection.

Code:
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")


WshShell.Run Wscript.Arguments.Item(0)


    WScript.Sleep 500
    WshShell.SendKeys "admin"
    WshShell.SendKeys "{ENTER}"
    WshShell.SendKeys "12345678"
    WshShell.SendKeys "{ENTER}"
    WshShell.SendKeys "{ENTER}"
    WshShell.SendKeys "{ENTER}"
    WshShell.SendKeys "{ENTER}"


Last edited by Muhammadsalim on Sat Jun 25, 2022 4:53 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12593
Location: USA

PostPosted: Thu Jun 16, 2022 10:23 am    Post subject: Reply with quote

We cannot find any license related to your e-mail.
Could you please contact support @ ks-soft.net and provide your order number or registration name?

Quote:
Please tell me how do I add a vbs script to the context menu and pass the %HostAddr% variable to it?

Store script in the file and add command like
cmd /c cscript /B /E:VBScript PATH_TO_SCRIPT_FILE "%HostAddr%"

I would suggest to use %HostAddrB% variable

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Muhammadsalim



Joined: 16 Jun 2022
Posts: 2

PostPosted: Tue Jun 21, 2022 4:57 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
We cannot find any license related to your e-mail.
Could you please contact support @ ks-soft.net and provide your order number or registration name?

I have a trial version that constantly opens a window with registration and at this time my nodes stop pinging.

Quote:
Store script in the file and add command like
cmd /c cscript /B /E:VBScript PATH_TO_SCRIPT_FILE "%HostAddr%"

I would suggest to use %HostAddrB% variable

I managed to run the script, thanks for the help.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12593
Location: USA

PostPosted: Tue Jun 21, 2022 6:31 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index