KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Mass update of test specific properties

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BW1



Joined: 04 Jan 2017
Posts: 8
Location: Ohio

PostPosted: Thu Dec 07, 2017 12:30 pm    Post subject: Mass update of test specific properties Reply with quote

We have over 5000 URL tests that were configured with URL's utilizing the IP address of the target instead of the hostname, which creates issues when we do a failover. I have the ability to generate a list of all the test id's with their URL's and the corrected URL's, which could be used to generate an HMS script, but the SetTestParambyID command in HMS script covers a very limited set of parameters, and the URL does not appear to be one.

Is there any HMS script command which can alter the URL property of a test?
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11881
Location: USA

PostPosted: Thu Dec 07, 2017 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

May be you can create list like
oldURL1
newURL1
oldURL2
newURL2
...

Then it will be easy to replace URLs using Export / Import procedures and simple script that will replace URLs in text file

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
BW1



Joined: 04 Jan 2017
Posts: 8
Location: Ohio

PostPosted: Mon Dec 18, 2017 3:45 pm    Post subject: export/edit/import method Reply with quote

I am following your advice. However, many of the tests are paused because of ongoing maintenance. I notice there is no indication of this in the export file. When I re-import with ImportMode=Modify, will the paused state be persisted?
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11881
Location: USA

PostPosted: Mon Dec 18, 2017 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

>When I re-import with ImportMode=Modify, will the paused state be persisted?

Yes, at least in HostMonitor v10.
Not sure what version do you use.

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
BW1



Joined: 04 Jan 2017
Posts: 8
Location: Ohio

PostPosted: Tue Dec 19, 2017 8:22 am    Post subject: Reply with quote

10.64
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index