KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

HM tray icon on server

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
violant



Joined: 25 Apr 2009
Posts: 51
Location: Ukraine

PostPosted: Wed Nov 03, 2010 6:26 am    Post subject: HM tray icon on server Reply with quote

HM v.8.72. Win 2003R2.
When in console session (id 0) explorer.exe crash and then restore HM tray icon don't recover and I don't see it. To recover it I need to restart HM service. But I don't want to do this.
Q:How can I see tray icon after explorer.exe crash without restart HM service?
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12284
Location: USA

PostPosted: Wed Nov 03, 2010 10:54 am    Post subject: Reply with quote

I don't think this is possible.
Also, I think its better to install HostMonitor on system that works without regular crashes

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
violant



Joined: 25 Apr 2009
Posts: 51
Location: Ukraine

PostPosted: Fri Nov 05, 2010 2:13 am    Post subject: Reply with quote

What I need to do if:
- HM service in status "start"
- I am in console session in win 2003
I dont see tray icon in tray.

P.S. May be this help you.
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=5937
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12284
Location: USA

PostPosted: Fri Nov 05, 2010 11:44 am    Post subject: Reply with quote

Yes, I know we can modify HostMonitor.
My point is - what is the reason to run HostMonitor on system that does not work reliable? What if tomorrow this system crashes completely?

Normally Windows 2003 R2 is stable system. If explorer.exe crashes, I assume this problem caused by some 3rd party application running on this system. Isn't it a good idea to install HostMonitor on clean system that works reliable?

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
violant



Joined: 25 Apr 2009
Posts: 51
Location: Ukraine

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
I assume this problem caused by some 3rd party application running on this system

Yes, this caused by some 3rd party application running on this system, but life is life.
I think I move HM server to virtual machine.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12284
Location: USA

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

If you plan to use VM Ware workstation or server, please note:
We tested HostMonitor on VMWare Workstation version 6.0, 6.5, 7.0 without any problems. Many customers run HostMonitor on VMWare ESX servers and it works fine as well.
At the same time several customers had problems running HostMonitor on VMWare systems and we could not find exact reason of the problems but problems were fixed when HostMonitor was moved to "physical" Windows server.

In other words, you may try to move HostMonitor to virtual machine. Most likely everything will works fine, however we cannot guarantee results.

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index