KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Tests responding with RMA not connected

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
meppyman



Joined: 06 Sep 2009
Posts: 118
Location: Melbourne

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 6:27 am    Post subject: Tests responding with RMA not connected Reply with quote

I have a new Active RMA installed as a service on a Windows 2008 SBS machine and RMA manager says it is connected and can query the RMA settings.

When I add a test that uses the RMA (e.g. PING localhost) I get a reply of RMA not connected.

Not sure how to go about diagnosing this.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12094
Location: USA

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 10:06 am    Post subject: Reply with quote

Active RMA uses 2 connections: 1 for RMA Manager, another for HostMonitor.

>Not sure how to go about diagnosing this.

As usually, lets check the log (log files located in the same folder where RMA is installed, unless you changed path to the logs) and verify settings (IP address of HostMonitor specified for the agent, port specified for HostMonitor connection, firewall settings - it should allow connections on both HostMonitor and RMA Manager ports)

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
meppyman



Joined: 06 Sep 2009
Posts: 118
Location: Melbourne

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

OK I figured it out, I had forgotten that I had to find the setting for the Active RMA server in HM and add the IP of the new server to the allowed IPs.

My bad, but I don't add new sites very often so was easy to forget all the steps that you have to do.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index