KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Errors in 7.06 beta
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Wed Dec 26, 2007 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Juergen,

Quote:
No connection problems (you see that errors in Quick log-Pane ?!)


mmh. Shit. No connection errors?
Yes, I see the errors in quick log.
AND: When I put it on 2 test per second the error comes up. I will put it again on 1 test per second. Then it seems to be ok. confusing...

Quote:
Maybe you'll try V7.01 or step back to 6.82 just for testing (Alex may say if that does make sense and what is the best way to do that)


Ok, I have 6.82 and 7.00 and 7.06. But where do I get 7.01 ???
Cannot find it in the download area...!


Thanks guys for your support!
Alex
Back to top
View user's profile Send private message
JuergenF



Joined: 26 Jan 2003
Posts: 330
Location: Germany, North Rhine-Westphalia

PostPosted: Wed Dec 26, 2007 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

Eggers2 wrote:
Ok, I have 6.82 and 7.00 and 7.06. But where do I get 7.01 ???
Cannot find it in the download area...!

It was an update to 7.00
http://www.ks-soft.net/cgi-bin/phpBB/viewtopic.php?p=18789&highlight=hm701+zip#18789
I don't know if that can be put in an installation newer than 7.01

Maybe Alex can explain, why some versions (fixes) are not in the official download area.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12112
Location: USA

PostPosted: Wed Dec 26, 2007 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

If somebody needs quick fix for a minor(!) problem and we plan to release new version in several days or weeks then we do not upload that update into offcial download page.
You don't need unofficial version 7.01 because there is official 7.06

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 11:33 am    Post subject: Reply with quote

hi guys,

so after 24h I can say: when I reduce it to 1 Test/sec. everything is ok!

only God knows why...

BUT nevertheless: the active rma ist not working. still have to try it on a clean av machine... I will report that later to you, when I know more...

Alex
Back to top
View user's profile Send private message
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Tue Jan 01, 2008 5:47 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

here an update:

1. I changed the server. Before it was a 3.2 Pentium IV with 2 GB and Sata HDD. But it was a Mailserver and Virtual Maschine Host, too. It was very busy.

2. Now it is a windows 2003 Server running as a virtual machine on a dual xeon with 8 GB ram andf SCSI Hdd.

After this change I could now run about 10 Test/sec (or more) without a problem. But I will have an eye on it...


Active RMA:
I still have the problem, that the connection does not hold. I recongnized that after the serverchange it was much better, but I still have broken connections. In all my tests, it stop monitoring between 0 a.m. and 2 a.m. in the night.
I recongnized that after this hard stop the clients do not reconnect or better: they lose their connection in this time.

I changed for the active clients the schudele to 24h tests. We will see what will happen...

Happy New Year !

Alex
Back to top
View user's profile Send private message
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Tue Jan 01, 2008 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

new problem:

I cannot start the HML Manager!

When I try it opens a new windows with "initialising" and it starts "self test" "appl init" and "system check". Then at that point the check stops for 10 seconds and the window closes. Thatīs all.

Also only a problem at my installation?

bye,
Alex
Back to top
View user's profile Send private message
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 12:41 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

mmh, it does not work with the active RMA.

All three RMA Clients connections broke down over night.

One possible idea:
In germany we have fast internet connection (ADSL) which must have a "forcing running". Donīt know the word, I searched for a good translation. It means, that the DSL Provider stops the internetconnection once in 24 hours. The router may immediatly build up a new connection. But: there is a hard break down for the internet connection for some seconds.

This break down happens always (as I know) in the night. This happens at the client DSL and also at our DSL connection.

It looks like the RMA is connected to the HM till the connection (our or the client) breaks down and the RMA does not reconnect until I restart the service at the client site.

Any ideas to this?

thanks for your support.

Alex
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2832

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Could you send all *hml, *.ini and *.lst files from HostMonitor's folder to support@ks-soft.net? We will try to reproduce the problem.
Please, compress the files before sending if possible.

Regards,
Max
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 11:40 am    Post subject: Reply with quote

KS-Soft Europe wrote:
Could you send all *hml, *.ini and *.lst files from HostMonitor's folder to support@ks-soft.net? We will try to reproduce the problem.
Please, compress the files before sending if possible.

Regards,
Max


ok. just send the email!

thanks,
alex
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2832

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 6:10 am    Post subject: Reply with quote

Eggers2 wrote:
ok. just send the email!
I am sorry, but we still have not received any letters from you.

Regards,
Max
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 6:40 am    Post subject: Reply with quote

ok. mmh..

I just send the email once more. It did not get a mailer damon back, so maybe you habe a look in your spam filter... ?

thanks,
Alex
Back to top
View user's profile Send private message
administrator



Joined: 02 Apr 2002
Posts: 10

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

We have added your e-mail address into "white" list. Could you please send the files once more?

Regards
Admin
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

done...

alex

ps: if it does not work, I will put the file on our ftp... then you can download it.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 12112
Location: USA

PostPosted: Sat Jan 05, 2008 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you, we have received files (2 copies). We are trying to reproduce the problem...

There is fix for HML Manager problem: www.ks-soft.net/download/hm707c.zip

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Eggers2



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 19

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

HI,

HML Manager now works.

Rest still needs a solution...

Thanks,
Alex
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index