KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

RMA does not execute action on server 2012

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pablo Rönnebarth



Joined: 28 Feb 2014
Posts: 12

PostPosted: Thu Jun 26, 2014 1:24 am    Post subject: RMA does not execute action on server 2012 Reply with quote

Hi!
i have the RMA execute an external program to restart a router when a ping fails.
that worked wonderfully when the RMA was running on a win 7 machine.
now that machine was replaced (finally ) with a server 2012 install on new hardware.
since then the action is not executed anymore .
if i log on to the machine and execute by hand it works (so no compatibility issues with 2012).
in test info->quick log: triggered actions the action appears as done, however no action occurs.
the RMA install was copied over from the old "server", changed agent name and was up & running except that problem.
monitoring & actions are enabled in HM.
no other options were changed (except agent name). i double-checked the action properties.
HM is running on a server 2003, the RMA on a server 2012.
i tried running the RMA as local service (with desktop interaction) and as administrator to no avail.
is there any other info you need?
thanks
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11782
Location: USA

PostPosted: Thu Jun 26, 2014 4:58 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
in test info->quick log: triggered actions the action appears as done, however no action occurs.

Then I assume command was executed.
Have you tried some simple command like "cmd /c copy c:\test\1.txt c:\test\2.txt"?
Why external program did not restart your router? What exactly command/script/code you used?

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Pablo Rönnebarth



Joined: 28 Feb 2014
Posts: 12

PostPosted: Mon Jun 30, 2014 3:05 am    Post subject: Reply with quote

hi!
thank you for the quick reply.
sorry but i could only answer now, had a lot to do.
cmd /c copy c:\test\1.txt c:\test\2.txt works.
and i have no idea why it does not restart my router (it works when executed/clicked normally).
it's a autohotkey script. it interacts with a desktop program (firefox), sending keypresses (the router does not have a telnet interface )
maybe it has something to do with the new security models present in win8/server 2012?

oh and i have to correct myself, it worked on a XP system. my bad
Back to top
View user's profile Send private message
Pablo Rönnebarth



Joined: 28 Feb 2014
Posts: 12

PostPosted: Mon Jun 30, 2014 3:08 am    Post subject: ahk code Reply with quote

Code:

                              
Process, Close, firefox.exe
Sleep, 2000
Run, "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" "http://192.168.1.254/",max
sleep 10000
Send, {ENTER}
sleep 10000
Send, {TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{ENTER}
sleep 10000
Send, {TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{ENTER}
sleep 10000
Send, {TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}
Send, {TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{ENTER}
sleep 25000
Send, {ALTDOWN}{F4}{ALTUP}
sleep 800
sleep 240000
Process, Close, firefox.exe
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11782
Location: USA

PostPosted: Mon Jun 30, 2014 5:11 am    Post subject: Reply with quote

Services cannot interact with desktop applications starting from Windows Vista.

Looks like you just need to send some specific HTTP request to your router? Then use HTTP request action
http://ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#actions.htm#actHTTP

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Bug reports All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index