KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

please help -> Telnet problem + netBIOS problem...

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> IP-Tools
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jakeyboy



Joined: 05 Dec 2003
Posts: 3

PostPosted: Fri Dec 05, 2003 3:48 pm    Post subject: please help -> Telnet problem + netBIOS problem... Reply with quote

Hi all, i'm a newbie to IP-tools, (i know basic stuff about ip address etc anyway)

the problems i'm having are: -

1) netBIOS - when i type in an ip address, i just get something like this

GetStatus (Machine : xx.xx.xx.xx Interface : 27) .. Result : ncb_lana_num field invalid

i dont know what to put in the "Interface num" or whatever, please can someone explain all this to me.

2) Telnet - using in general...

when i type in an ip and port, it will connect (conection established displays).

Then when i type "Help" or anything else to bring up a list of commands it come up with session closed straight away.

PLEASE HELP!!!

thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11761
Location: USA

PostPosted: Fri Dec 05, 2003 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
GetStatus (Machine : xx.xx.xx.xx Interface : 27) .. Result : ncb_lana_num field invalid
i dont know what to put in the "Interface num" or whatever, please can someone explain all this to me.


It depends on systems, different computers has different interfaces. Many of them does not support NetBIOS protocol at all. You can specify range of interfaces (e.g. 0-11), IP-Tools will try to use all of them.

Quote:
2) Telnet - using in general...
when i type in an ip and port, it will connect (conection established displays).
Then when i type "Help" or anything else to bring up a list of commands it come up with session closed straight away.


What port/service do you use? Some servers/services support Help command, some doesn't

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jakeyboy



Joined: 05 Dec 2003
Posts: 3

PostPosted: Sun Dec 07, 2003 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ummn i dont kno what you mean in port/service...

it doesnt matter what i type tho...

the only telnet thing i got working was snowplains.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11761
Location: USA

PostPosted: Sun Dec 07, 2003 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

When you use telnet utility you specify host and port. Right? What port do you use?

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jakeyboy



Joined: 05 Dec 2003
Posts: 3

PostPosted: Sun Dec 07, 2003 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

80
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
KS-Soft



Joined: 03 Apr 2002
Posts: 11761
Location: USA

PostPosted: Sun Dec 07, 2003 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

80 port used by HTTP protocol (web server). Web servers do not support HELP command and usually web servers drop connection after each received request. HTTP server supports HEAD, GET, POST, PUT and some other commands.
If you want to check how HTTP server works, you don't need to use Telnet utility, use HTTP Client utility (introduced in IP-Tools version 2.20)

Regards
Alex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> IP-Tools All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index