KS-Soft. Network Management Solutions
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister    ProfileProfile    Log inLog in 

Test shows false Normal

 
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BW1



Joined: 04 Jan 2017
Posts: 4
Location: Ohio

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:02 pm    Post subject: Test shows false Normal Reply with quote

I have a WMI test I've used in multiple instances in our environment that queries MessagesInQueue for an MSMQ queue on the target machine and alerts if Any MessagesInQueue is > than 0. It works fine, however, I just created a copy of it that checks an OUTGOING queue on the target machine. This instance accurately returns the number of messages as the Reply, and it's definitely greater than 0 (upwards of 300) but the test is reporting Status Normal and not alerting. In RCC it shows Status Normal and Reply of 349. Is there some issue with checking outgoing queues?
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2833

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

"Normal" - custom status. This status is set if "Use Normal status if" option is enabled and provided expression resolves to True.
Please note, "Use Normal status if" option is located on Test properties dialog and can be hidden. You need to press [+] icon above "Help" button to show additional options on Test properties dialog.

Please check for details at:
http://www.ks-soft.net/hostmon.eng/mframe.htm#tests.htm#normalstatus
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
BW1



Joined: 04 Jan 2017
Posts: 4
Location: Ohio

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that was the problem. Oddly enough, the test I copied and edited did not have that box checked.
Back to top
View user's profile Send private message
KS-Soft Europe



Joined: 16 May 2006
Posts: 2833

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Thanks, that was the problem.

You are welcome.
Quote:
Oddly enough, the test I copied and edited did not have that box checked.

How exactly did you make test copy (copy single test item, copy folder with subfolders and test items, export/import from text file,...), using HostMonitor or RCC?
What about expression field? Was it empty?
We cannot reproduce such behavior.
What HostMonitor and RCC versions do you use?
Can you reproduce described behavior now?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KS-Soft Forum Index -> Configuration, Maintenance, Troubleshooting All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

KS-Soft Forum Index